Ruime zege RKC op Heracles Gepubliceerd op 21-2-2021 | Via ESPN

Door de 3-0 overwinning loopt de club uit Waalwijk weg bij de degradatiekandidaten.

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag in eigen huis met 3-0 van Heracles Almelo gewonnen. Het kan door deze overwinning weer omhoog kijken, want het laat de degradatiekandidaten de hielen zien. Het gat tot de nummer zestien, Willem II, is nu negen punten.

De thuisploeg stond na elf minuten al op een 1-0 voorsprong door een goal van Ola John. RKC gaf de goede start al snel een vervolg, want in de 23ste minuut tekende Lennerd Daneels voor de 2-0. Er vielen verder geen doelpunten in de eerste helft. Heracles had meer balbezit, maar kon dit niet omzetten in goede kansen. De bezoekers kwamen voor rust tot geen enkel schot tussen de palen.

In de tweede helft was het langer wachten op een doelpunt. Richard van der Venne maakte na 75 minuten aan alle twijfel een eind en schoot de 3-0 binnen, nadat hij Pröpper had uitgekapt. Heracles kreeg het ook in de tweede helft niet voor elkaar om op doel te schieten. De club uit Almelo maakte dan ook geen aanspraak op de overwinning.

Twee belangrijke zeges op rij

Vorige week was RKC ook al succesvol. Het won toen in extremis van hekkensluiter FC Emmen. Ahmed Touba kroonde zich toen tot man of the match door in de 90ste minuut raak te schieten. Door de overwinningen van de afgelopen twee weken heeft RKC een grote stap richting lijfsbehoud gezet. 

Twee thuisduels op rij de nul

De Waalwijkse ploeg hield voor de tweede keer op rij de nul. Het was voor het eerst sinds 9 februari 2014 dat het RKC lukte om in eigen huis twee duels op rij het doel schoon te houden.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie gaat samenwerking aan met de fantasy voetbalgame Sorare Gepubliceerd op 23-2-2021
Eredivisie
Ajax met speels gemak langs Sparta bij basisrentree Kudus Gepubliceerd op 22-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021
Eredivisie
Feyenoord wint na sterke tweede helft ruim van Willem II Gepubliceerd op 15-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Record voor het grijpen voor Maarten Stekelenburg Gepubliceerd op 12-2-2021