sc Heerenveen verliest van NAC in uniek duel Gepubliceerd op 1-8-2020 | Via fox sports

In Breda heeft NAC met 1-0 gewonnen van sc Heerenveen. Finn Stokkers maakte in de slotfase de enige treffer. Ondanks de uitslag werd het duel, gespeeld in het kader van de FOX Sports Eredivisie Comeback, voor Heerenveen-talent Yoram Boerhout een onvergetelijke. De 15-jarige Boerhout maakte zijn debuut voor Heerenveen. Hij kwam in de 65ste minuut in het veld, toen trainer Johnny Jansen 11x wisselde. Het hele (!) elftal dus, inclusief keeper. In het Rat Verlegh-stadion waren zo'n tweeduizend toesc

Heerenveen begon ook al met de 16-jarige verdediger Timo Zaal in het hart van de verdediging. Zaal was eerder al met de eerste selectie op trainingskamp en geldt als groot talent. Toch zijn de Friezen nog op zoek naar een centrale verdediger, na het vertrek van Daniel Høegh en Ajax-huurling Sven Botman, die inmiddels heeft getekend bij Lille .

 

Bij NAC maakte Maurice Steijn zijn officiële debuut tegen een profclub. De club uit Breda won al wel met 11-0 van BSC Roosendaal en met 1-0 van Sparta Nijkerk. Steijn won dus ook zijn derde wedstrijd in Bredase dienst. Sydney van Hooijdonk leek de wedstrijd voor rust open te breken, maar hij stond net buitenspel op moment dat Mounir El Allouchi de voorzet verstuurde. Twintig minuten voor tijd kwam Van Hooijdonk onder applaus van vader Pierre van het veld.

Zijn vervanger Stokkers besliste dus het duel. Even daarvoor verliet de Jan Paul van Hecke geblesseerd het veld. Hoe ernstig de blessure is, is nog niet bekend. Van Hecke was deze transferzomer al dichtbij een overgang naar topclub AS Monaco. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020