Schietgraag Groningen eenvoudig langs PEC Gepubliceerd op 21-9-2019 | Via fox sports

FC Groningen heeft voor het eerst sinds de eerste speelronde één weer een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. PEC Zwolle was in Groningen een gewillig slachtoffer: 2-0.

PEC Zwolle, dat vorige week nog met 6-2 won van RKC Waalwijk, maakte een zeer povere indruk in Groningen. Het aanvalsspel van de Zwollenaren kwam totaal niet uit de verf en PEC hielp Groningen zelfs in het zadel door de bal in de opbouw veelvuldig in te leveren. De niet in topvorm verkerende ploeg van Danny Buijs maakte daar gretig gebruik van. 

Ramon Pascal Lundqvist bekroonde in de eerste helft zijn terugkeer in de basis met een doeltreffend schot van afstand: 1-0. Ajdin Hrustic evenaarde die prestatie in de tweede helft met een loepzuiver schot met links: 2-0. Xavier Mous voorkwam met een paar knappe reddingen een grotere afstraffing voor PEC.

FC Groningen passeert PEC op de ranglijst op basis van doelsaldo. Beide ploegen hebben zeven punten. Groningen na zes duels, PEC heeft zeven Eredivisie-duels gespeeld. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020