Schmidt blijft PSV trouw en vreest dat prijs Veerman hoog is Gepubliceerd op 30-4-2021 | Via ESPN

Roger Schmidt is ook komend seizoen trainer van PSV. Die garantie gaf de coach vrijdag in aanloop naar de thuiswedstrijd van zondag tegen sc Heerenveen. Schmidt heeft bij PSV nog een contract tot de zomer van 2022.

"Ik ben hier niet naartoe gekomen voor één jaar. De afspraak was voor twee jaar, minimaal. Ik kijk ernaar uit volgend seizoen weer voor de groep te staan en hopelijk met PSV in de Champions League actief te zijn", aldus Schmidt, die de voorbije weken in Duitsland in verband werd gebracht met Eintracht Frankfurt en Hertha BSC. "In het voetbal heb je altijd te maken met geruchten, zeker aan het einde van het seizoen. Daar kan ik niets aan doen."

Veerman en Pröpper

Op de persconferentie gaf Schmidt ook uitleg over een mogelijke transfer van Joey Veerman, de smaakmaker van tegenstander sc Heerenveen. "Hij is een hele goede speler, vooral aan de bal. Hij komt altijd met goede oplossingen, ook onder druk, hij denkt altijd naar voren, zoekt de vleugelspelers en de spits."

"Maar ik weet niet of dit soort spelers voor ons haalbaar zijn. Na een jaar hier weet ik dat het niet zo makkelijk is om Nederlandse spelers te halen. Ze zijn altijd erg duur en ik weet niet of wij topspelers uit de Eredivisie kunnen halen. Dat is niet vanzelfsprekend."

Over Davy Pröpper die ook werd gelinkt aan PSV, was Schmidt minder uitgesproken. "We hebben het over zoveel spelers en zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om onze selectie te versterken. Zeker gezien we om de prijzen willen spelen en het niveau van Ajax. We zoeken naar topspelers, maar ik kan hier niet op elk gerucht ingaan."

Ihattaren twijfelgeval, Teze mogelijk rechtsback

Schmidt sprak over het duel met Heerenveen van zondag. De Duitse trainer noemde sc Heerenveen een goede ploeg, ook bij de mogelijke afwezigheid van Joey en Henk Veerman. 

Bij PSV ontbreekt Denzel Dumfries vanwege een schorsing. Jordan Teze is een optie als rechtsback volgens Schmidt. Mogelijk speelt Olivier Boscagli dan weer in het centrum van de verdediging en wordt het koppel Rosario - Sangaré in ere hersteld. Mohamed Ihattaren is vanwege irritatie aan de knie nog een twijfelgeval voor zondag.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021