Schmidt over programma: "Privilege dat we voetballen, maar groot risico op blessures" Gepubliceerd op 20-11-2020 | Via fox sports

PSV gaat zondag op bezoek bij FC Twente. PSV-trainer Roger Schmidt kijkt uit naar het duel met FC Twente aanstaande zondag: "Het wordt een interessante uitdaging".

Schmidt is onder de indruk van de Tukkers en kijkt uit naar zondag. "Twente heeft een zeer sterk team, een hele ijverige ploeg met individuele kwaliteit, die al veel gescoord heeft. 

Vanaf het duel met Twente spelen de Eindhovenaren maar liefst tien wedstrijden in 31 dagen. Schmidt is blij om te voetballen, maar kijkt uit voor de druk op zijn spelers. "Uiteindelijk is het een privilege dat we nog kunnen voetballen, maar dat kunnen we niet doen op kosten van de gezondheid van de spelers." 

Vrijdag keerden alle selectiespelers met interlandverplichtingen terug naar Eindhoven, allemaal zonder een blessure of coronabesmetting.

Duitsland-debutant Max 
Philipp Max debuteerde deze interlandperiode bij het Duitse nationale team. De 27-jarige verdediger startte met een assist tegen Tsjechië, speelde zaterdag de hele wedstrijd tegen Oekraïne, maar verloor dinsdag met die Mannschaft wel met maar liefst 6-0 van Spanje. 

De verdediger kijkt terug op een mooi debuut bij Duitsland. "Het was natuurlijk een intensieve en mooie tijd, ondanks de pijnlijke nederlaag op het einde. Maar voor mij was het de eerste keer, ik heb alle wedstrijden meegedaan. Dat positieve neem ik mee." 

Ondanks de pijnlijke nederlaag staat Max wel weer met een goed gevoel op het trainingsveld van PSV. "Natuurlijk was het een bittere nederlaag, dat doet pijn, ook de manier waarop hadden we ons anders voorgesteld. Dat mag niet gebeuren, maar desondanks was ik blij dat ik op het veld stond. Dat ik drie interlands gespeeld heb."
 

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tussen FC Twente en PSV wordt zondag een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Harry van Raaij. De voormalige PSV-voorzitter overleed begin deze week op 84-jarige leeftijd. 

FC Twente - PSV is zondag om 16:45 uur LIVE te zien op FOX Sports 2.  

(FOX Sports

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020