Schmidt tevreden bij PSV: "Ondanks slechte omstandigheden een succesvol seizoen" Gepubliceerd op 21-12-2020 | Via fox sports

Roger Schmidt beleeft een hectische eerste seizoenshelft bij PSV. De trainer van PSV zag veel spelers uitvallen vanwege blessures en coronabesmettingen maar toch bevalt het de Duitser goed in Nederland.

De trainer is op zijn plek bij PSV. "Het bevalt me zeer goed in Eindhoven. Helaas heb ik nog niet veel van Nederland kunnen zien vanwege corona. Dat werpt zijn schaduw over het kennismaken met andere landen. Maar mijn gevoel is zeer positief. Dat heeft natuurlijk te maken met de mensen die zeer aardig zijn en de supersfeer die wij in de club hebben."

En ook over de ontwikkeling van het team is Schmidt tevreden. "Ik vind dat het team dat super gedaan heeft.  Eerlijk gezegd, ik ervaar dit halve jaar bij PSV Eindhoven het meest veeleisende sinds ik trainer ben. Want die hele situatie zonder fans en met alle corona-tests, spelers die uitvallen. Om die focus daarop de hele tijd in je achterhoofd te hebben, dat vond ik zeer vermoeiend. Ondanks de slechte omstandigheden hebben we een succesvol seizoen. En dat willen we natuurlijk doorzetten."

'Mo' heeft weer lol 
Schmidt kreeg veel kritiek toen hij Mohamed Ihattaren niet selecteerde. "Uiteraard is het zo dat Mo een moeilijke periode had dit seizoen. Hij was zijn focus kwijt en zijn fitness kwijt. En speelde ook niet meer zo goed als hij kan. Dan is het een lastige weg terug. Want je moet een speler vertellen dat hij niet genoeg doet, dat hij op het verkeerde pad zit. Dan duurt het een tijdje totdat dat hij ook accepteert."

Maar de trainer ziet nu een hele andere Ihattaren dan toen hij begon aan zijn klus bij PSV. "Hij is veel fitter dan bij aanvang van het seizoen en daardoor speelt hij beter. Hij heeft een nieuwe motivatie en heeft een heel andere houding, hij heeft er weer lol in. Hij loopt, hij rent, hij vecht, met bal, zonder bal en dan zie je dat hij alles kan. Dat is natuurlijk het perfecte resultaat, als je dat vast kunt houden."

Malen van topniveau 
De 53-jarige Duitse trainer voorspelt een rooskleurige voor zijn spits Donyell Malen. "Ik moet zeggen dat voor Donyell de tijd na zijn zware blessure, die acht, negen maanden perfect verlopen zijn. Natuurlijk zou het geen verrassing zijn als Donyell ooit de stap maakt naar een grotere competitie en een nog grotere club als PSV. Maar op dit moment voelt hij zich zeer op zijn gemak bij ons in het team. Hij is zeer gemotiveerd en identificeert zich met de club. Dus ik maak me daarover dit seizoen geen zorgen."

 


 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021