Schöne ook volgend seizoen bij Ajax Gepubliceerd op 23-11-2018 | Via fox sports

Lasse Schöne blijft ook volgend seizoen bij Ajax. De Deense middenvelder (32) heeft zijn aflopende contract tot 2020 verlengd.

"Ik blijf nog even", zegt Schöne in een video op het Twitter-account van Ajax. "Waarom? Dat hoef ik niet uit te leggen, dat weten de mensen wel. Ik had een clausule in mijn contract om nog een jaar te blijven en ik ben blij dat-ie gelicht is. Ik mag nog een jaar langer blijven bij deze club." 

Schöne is in Amsterdam een van de ervaren spelers. "Die rol bevalt mij erg goed", zegt hij. "Dat is makkelijk om nu te zeggen, omdat we goed presteren. Maar het is een hele leuke groep, die hongerig is naar prijzen. Dat merk je aan alles. Volgens mij is dat ook te zien. We willen wat bereiken en dat is heel mooi om mee te maken."

Ook trainer Erik ten Hag is blij met het nieuwe contract voor zijn ervaren middenvelder. "Want Lasse ontwikkelt zich nog steeds. Hij was ooit een aanvallende middenvelder, maar speelt nu voor zijn defensie. De opbouw van ons aanvalsspel begint vaak bij hem", benadrukt Ten Hag. "En hij wordt defensief ook nog steeds sterker. Hij was afgelopen week ook weer basisspeler bij Denemarken. Ik heb overigens een selectie met negen voetballers die bij hun land ook vaak spelen."

Ajax nam Schöne in 2012 transfervrij over van N.E.C.  Daarvoor speelde hij voor De Graafschap en sc Heerenveen. In 2013 en 2014 werd hij met de Amsterdamse club landskampioen. (FOX Sports

​NAC Breda - Ajax, zaterdag om 18.30 uur LIVE op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
De ziel van de 18 eredivisieclubs in 54 foto's Gepubliceerd op 11-12-2018
Eredivisie
Nicolás Tagliafico uitgeroepen tot Speler van de Maand november Gepubliceerd op 6-12-2018
Eredivisie
De ziel van het Hitachi Capital Mobility Stadion in 57 foto's Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van FC Groningen: de Groene Kathedraal Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van de Johan Cruijff ArenA in 56 foto's Gepubliceerd op 26-11-2018