Schuurs en De Wit door UEFA opgenomen in EK-selectie van het seizoen Gepubliceerd op 7-6-2021 | Via ESPN

Perr Schuurs en Dani de Wit zijn door de UEFA opgenomen in de ‘Squad of the Season’, een selectie van de beste spelers op het jeugd EK. Nederland werd op dat toernooi in de halve finales uitgeschakeld door Duitsland. Schuurs maakte in dat duel de enige Oranjetreffer voor de ploeg van Erwin van de Looi.

Voor de verdediger van Ajax was dat zijn tweede doelpunt in de eindronde. Schuurs speelde zich sowieso in de kijker bij de internationale scouts. Napoli zou inmiddels miljoenen hebben gereserveerd om de lange Limburger vast te leggen.

Dani de Wit (die getuige het vlaggetje onder zijn naam voor Rusland uitkomt…) maakte 1 doelpunt en gaf een assist. De multifunctional van AZ speelde ook bij Jong Oranje op vele posities. Van spits tot controleur. Hoewel Schuurs en De Wit op het EK alles speelden, raakten ze allebei hun basisplaats kwijt bij hun clubs.

Opmerkelijk is dat Leverkusen-parel Florian Wirtz, de beul van Nederland, die 2x scoorde in de halve finale, niet is opgenomen in het sterrenteam. In 2013, toen Jong Oranje ook de halve finales haalde, maakten er voor het laatst Nederlandse spelers deel uit van het 'Allstarteam'. Maar liefst 4: Bruno Martins Indi, Adam Maher, Georginio Wijnaldum en Luuk de Jong.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021