Schuurs snakt naar Comeback: †œKans pakken en elke wedstrijd gaan spelen† Gepubliceerd op 8-8-2020 | Via fox sports

Ajax-verdediger Perr Schuurs kijkt er naar uit om voor het eerst in vijf maanden weer een wedstrijd te gaan spelen. Zaterdagavond speelt Ajax tegen RKC in de Johan Cruijff Arena en alleen al het vooruitzicht van een wedstrijd doet Schuurs goed. Daarnaast is het voor Schuurs het begin van de voorbereiding waarin hij zijn kans bij Ajax moet gaan pakken.

De 20-jarige verdediger heeft het voetbal gemist. Door het coronavirus mocht hij niet op trainingscomplex De Toekomst komen, en dat was een groot gemis: “Voetbal doe je omdat je het leuk vindt, dat is toch wat je in je leven nodig hebt.”

Na vijf maanden zonder wedstrijd doet het vooruitzicht van de FOX Sports Eredivisie Comeback-wedstrijd tegen RKC Waalwijk Schuurs veel goed: “Het is fijn dat het gevoel naar een wedstrijd toe te leven weer terug is.”

Kans 

Door de uitgaande transfers van verdedigers Joël Veltman, Sven Botman en Kik Pierie weet Schuurs aan het begin van zijn derde seizoen in Amsterdam wat zijn doel is: “Het is realistisch dat ik deze voorbereiding mijn kans bij het eerste moet gaan pakken. Ik moet laten zien dat ik er klaar voor ben om elke wedstrijd te gaan spelen.”

Joël Veltman was voor Schuurs bij Ajax een leermeester in het verdedigen. “Hij is een hele slimme speler. Hij weet altijd waar hij moet staan en dat is iets wat ik in mijn spel kan meenemen.” Schuurs kan dat zaterdagavond al gaan laten zien, in de Johan Cruijff Arena tegen RKC. (FOX Sports)

Ajax-RKC Waalwijk is zaterdag 8 augustus vanaf 18:45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1.

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020