Scorende debutant Antony schenkt tiental Ajax zege Gepubliceerd op 13-9-2020 | Via fox sports

Ajax heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen nipt gewonnen bij Sparta. In Rotterdam wonnen de Amsterdammers, ondanks een vroege rode kaart voor Nicolás Tagliafico, met 0-1 dankzij debutant Antony.

De Braziliaan was de enige Eredivisie-debutant bij Ajax in een elftal waarin er plaats was voor onder meer Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Zakaria Labyad en Ryan Gravenberch. Bij Sparta begon Denzell Gravenberch, de oudere broer van Ryan, op de bank.

Bij de Rotterdammers stond oud-Ajacied Benjamin van Leer onder de lat en de 28-jarige doelman was op ongelukkige wijze medeverantwoordelijk voor de nederlaag. Van Leer verkeek zich, mede door een vervelende stuit, op een niet al te goed geplaatste inzet van Antony. 

Op dat moment, in de 37ste minuut, stond Ajax al met tien man. Tagliafico kreeg rood toen hij de bal met de hand beroerde terwijl Mohamed Rayhi in zijn rug loerde op een kans en alleen naar het doel had gekund als hij in balbezit was gekomen.

Ook met invallers Denzell Gravenberch, Tom Beugelsdijk en de piepjonge Emanuel Emegha kon Sparta in het resterende uur geen gelijkmaker forceren: 0-1. Daardoor wint Ajax voor eerst sinds 2016 in de eerste Eredivisie-speelronde. Het is tevens de honderdste Eredivisie-zege van Erik ten Hag. (FOX Sports)

 

Zakaria Labyad
Zakaria Labyad

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020