Seizoen zonder publiek kost PSV 30 miljoen euro Gepubliceerd op 11-5-2020 | Via fox sports

Een heel seizoen zonder publiek in het Philips-stadion voetballen kost PSV zo'n 30 miljoen euro.

"We denken in scenario's", zei algemeen directeur Toon Gerbrands op De Herdgang in Eindhoven. "Bij een half jaar zonder publiek lopen we 12 tot 15 miljoen euro mis, bij een heel seizoen 30 miljoen. Dat is voor ons het gat dat we moeten oplossen", aldus Gerbrands, die over het inmiddels beëindigde seizoen 2019-2020 zwarte cijfers denkt te schrijven dankzij de wintertransfer van Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur. "Achteraf helpt ons dat behoorlijk in de winst- en verliesrekening, al gaan we aan dit seizoen niet een megabedrag overhouden."

De Eredivisieclubs zijn weliswaar weer begonnen met trainen, maar wedstrijden zijn voor 1 september niet toegestaan. Minister Hugo de Jonge zei vorige week dat er waarschijnlijk pas publiek aanwezig kan zijn bij massale evenementen zodra er een vaccin is gevonden. Dat zou nog wel een jaar kunnen duren.

"De begroting voor het nieuwe seizoen blijft hetzelfde en ik weet nog niet hoe we dat gat kunnen oplossen", aldus Gerbrands. "Ons kapitaal staat op het veld. Op het moment dat we een heel groot issue hebben, moeten we misschien wel een speler verkopen."

De sportieve ambities van PSV blijven echter onveranderd, benadrukt Gerbrands. "Die lijden daar niet onder. Met de staf en de scouting zijn we bezig een selectie neer te zetten die om de prijzen gaat spelen."

Gerbrands vertelde vorige maand al dat de directie 20 procent van het salaris gaat inleveren. Ook met de spelers lopen gesprekken over salariskorting. "Iedereen doet wat, dat is een belangrijke signaalfunctie. Maar het is slechts een klein percentage van wat we moeten oplossen. We weten bijvoorbeeld nog niet wanneer de transferperiode begint. Ook is onduidelijk wanneer de voorronden van de Europese clubtoernooien beginnen en of dat nu minder rondes worden dan normaal. We weten eigenlijk niets." (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020