Semedo schiet Fortuna in extra tijd naar zege op RKC Gepubliceerd op 22-12-2020 | Via fox sports

Fortuna Sittard heeft het jaar uitstekend afgesloten. Het elftal van trainer Sjord Ultee versloeg RKC Waalwijk dinsdag in blessuretijd (2-1) en bleef daarmee in december ongeslagen. Fortuna won eerder deze maand van Willem II (3-2) en Heracles Almelo (1-2) en speelde gelijk tegen FC Utrecht (1-1).

RKC nam na een kwartier spelen de leiding door een doelpunt van Finn Stokkers. De spits scoorde zaterdag ook al tegen PSV en staat dit seizoen in de competitie nu op vijf doelpunten. De gelijkmaker kwam kort voor rust op naam van de Duitser Sebastian Polter, die de bal bij de tweede paal in het doel tikte en daarbij net niet in buitenspelpositie stond. Polter scoort in vier Eredivisieduels op rij en is daarmee de eerste Duitser die dit lukt sinds Jürgen Jendrossek in 1970.  

Het leek bij 1-1 te blijven, maar Lisandro Semedo schoot in de 92e minuut de bal nog achter doelman Kostas Lamprou. RKC kreeg daarna nog een hele grote kans op de gelijkmaker.

Voor RKC betekende het de derde nederlaag op rij. De Waalwijkers hebben nu 12 punten en moeten Fortuna Sittard met 13 punten op de ranglijst nu voor laten gaan. Fortuna is door de goede serie onder Ultee, die de ontslagen Kevin Hofland in november opvolgde, naar de twaalfde plaats gestegen.

De spelers van RKC hadden rouwbanden om voor erelid Henk van Delft, die maandag op 83-jarige leeftijd overleed.

 RKC hervat de competitie op 9 januari met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, de Limburgers spelen op 10 januari uit bij sc Heerenveen.(FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021