Senesi bezorgt Feyenoord drie punten na valse start tegen RKC Published on 10-11-2019 | By fox sports

Feyenoord is met de schrik vrijgekomen tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. RKC beleefde een bliksemstart in De Kuip, maar de ploeg van Dick Advocaat wist de schade uiteindelijk te herstellen: 3-2.

RKC startte uitstekend aan het duel. De ploeg van trainer Fred Grim kreeg binnen tien minuten een goede kans via Darren Maatsen. De vleugelspeler werd diep gestuurd met een fantastische pass van Clint Leemans, maar schoot ongecontroleerd over.

Zes minuten later was het wel raak voor de 28-jarige aanvaller van RKC. Stijn Spierings speelde zichzelf knap vrij in het strafschopgebied en zette de bal met buitenkant rechts voor. De inzet van Maatsen werd licht van richting veranderd en belandde achter doelman Kenneth Vermeer.

In de 19de minuut maakte Sylla Sow de droomstart voor de Waalwijkers compleet.  De 23-jarige linksbuiten was Lutsharel Geertruida te snel af en liet het netje voor de tweede keer bollen. Vermeer ging niet geheel vrijuit bij de tweede treffer van RKC.

De Rotterdammers leken eindelijk wakker te worden na het doelpunt van Sow. Dit leidde in de 25ste minuut tot de aansluitingstreffer. Luis Sinisterra stuurde de vrijgelaten Nicolai Jørgensen weg en de Deen wist kalm af te ronden.

Nog voor rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte met de Waalwijkers. Keeper Etienne Vaessen had geen antwoord op de vrije trap van Sam Larsson. De poging van Larsson werd onderweg van richting veranderd waardoor Vaessen aan de grond genageld stond.

De tweede helft begon de ploeg van Advocaat een stuk sterker. De Rotterdammers waren het grootste deel van de tweede helft sterker dan RKC, maar konden dit lange tijd niet in de score uitdrukken. 

Vijf minuten voor tijd bleek Marcos Senesi de reddende engel voor Feyenoord. De veelbesproken aankoop uit Argentinië kopte snoeihard binnen uit een voorzet van Steven Berghuis.

In de slotfase kreeg Stijn Spierings nog rood van scheidsrechter Danny Makkelie. De middenvelder ontving eerst geel, vervolgens sloeg Spierings de kaart uit de handen van Makkelie. Deze actie kwam de 23-jarige speler van RKC op zijn tweede geel te staan. (FOX Sports

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019