Sergio Padt krijgt 50 uur werkstraf vanwege treinincident Gepubliceerd op 11-1-2019 | Via fox sports

Doelman Sergio Padt van FC Groningen moet een werkstraf van 50 uur uitvoeren. De politierechter in Groningen gaf die straf voor zijn gedrag tegen een conducteur in de trein op zondag 23 september, enkele uren na de verloren thuiswedstrijd tegen AZ (1-3).

De rechter acht bewezen dat Padt, die onder invloed van alcohol was, beledigende en bedreigende taal heeft gebruikt en dat hij één klap zou hebben uitgedeeld. De officier van justitie had 70 uur werkstraf geëist.

De 28-jarige Amsterdammer verliet donderdag het trainingskamp van FC Groningen in Duitsland omdat hij zich in de rechtbank moest melden. Padt mist daardoor het oefenduel met de Duitse club MSV Duisburg.

 

De doelman kreeg het aan de stok met een conducteur toen hij geen geldig vervoersbewijs en id-kaart kon laten zien. De woordenwisseling ontaardde in een handgemeen, waarna Padt bij station Kropswolde werd gearresteerd. Hij moest een nacht in de cel doorbrengen.

De keeper van Groningen kreeg een golf van negatieve publiciteit over zich heen. Hij leverde uit eigen beweging zijn aanvoerdersband in en raakte ook zijn plek in de selectie van Oranje kwijt. Padt fungeerde een tijdje als derde keeper van de nationale ploeg. Van zijn club kreeg hij geen straf.

"Ik ben in de trein gestapt en op een bepaald moment heb ik mij toen onfatsoenlijk gedragen'', verklaarde Padt na het incident.

"Dit is ongelooflijk dom geweest. Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden. Ik realiseer mij zeer goed dat ik als profvoetballer en aanvoerder van FC Groningen een voorbeeldfunctie heb. Dat vertrouwen heb ik beschaamd. Dit mag mij niet gebeuren en ik zal er ook voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren.'' (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Conceptprogramma eredivisie 2019/2020 bekend Gepubliceerd op 14-6-2019
Eredivisie
Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV & EMM Gepubliceerd op 13-6-2019
Eredivisie
Op weg naar rookvrije voetbalstadions Gepubliceerd op 4-6-2019
Eredivisie
Clubs helpen ruim 16.000 kinderen meer dan 100.000 boeken te scoren Gepubliceerd op 4-6-2019
Eredivisie
RKC en Sparta terug in de Eredivisie, FC Utrecht gaat Europa in Gepubliceerd op 29-5-2019