Sierhuis verlaat Groningen voor Reims, Redan opvolger Published on 31-1-2020 | By fox sports

Kaj Sierhuis verlaat de Eredivisie. De spits die op huurbasis uitkwam voor FC Groningen verkast naar Stade Reims. Groningen heeft Daishawn Redan gestrikt als opvolger

Sierhuis zat de laatste dagen in spanning of Ajax - waar Sierhuis onder contract stond - én FC Groningen wilden meewerken aan een transfer, maar nu is de deal definitief rond. Ajax ontvangt een transfersom voor Sierhuis, Groningen incasseert een vergoeding. De Franse Ligue 1-club maakte de komst van de spits op ludieke wijze bekend.

Sierhuis speelde 37 duels voor Groningen, waarin hij tien keer scoorde. Zondag stond hij nog aan de basis van een zege op Ajax door de openingstreffer te maken. 

FC Groningen heeft snel ingespeeld op het vertrek van Sierhuis en Daishawn Redan gestrikt als opvolger. De achttienjarige aanvaller komt op huurbasis over van Hertha BSC.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus licht toe waarom FC Groningen aan de transfer van Sierhuis heeft meegewerkt. “Laat voorop staan dat het onze intentie was om Kaj voor de club te behouden. De complicerende factor was wel dat wij het in deze constructie niet alleen voor het zeggen hadden. Alles overwegende hebben wij er uiteindelijk voor gekozen deze deal te sluiten."

"Met Romano Postema hebben we een groot talent in de selectie, die nu nog meer mogelijkheden krijgt om zich te laten zien en te ontwikkelen. Daarin hebben wij veel vertrouwen. Daarnaast hebben we met de huur van Daishawn Redan onze aanvallende mogelijkheden weer aangevuld.” (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Published on 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Published on 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Published on 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Published on 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Published on 14-2-2020