Slot verwacht ondanks goede vorm AZ 'een van de lastigste uitduels' in Almelo Gepubliceerd op 27-11-2020 | Via fox sports

Arne Slot denkt dat zijn team zondagmiddag (16.45 uur) een lastige wedstrijd staat te wachten tegen Heracles Almelo. AZ is samen met Feyenoord de enige club die nog niet heeft verloren in de Eredivisie.

"Ik denk dat de meeste uitwedstrijden in de Eredivisie niet eenvoudig zijn, maar er is een aantal dat nog weer wat lastiger is. Heracles is er daar één van", aldus Slot. "Met een gelijkspel tegen PSV en een overwinning op FC Utrecht doen zij het goed in eigen huis."

Volgens Slot had AZ, dat de eerste competitieduels gelijkspeelde, nog niet zoveel puntenverlies mogen lijden. Hij stelt zelfs dat zijn ploeg nog zonder averij had moeten zijn. "Ik denk dat we alle wedstrijden in de Eredivisie tot nu toe ruim hadden moeten winnen, maar dat is niet gebeurd", aldus Slot.

"Ik weet niet of we beter zijn tegen voetballende teams. Goed spelen tegen de nummer 1 van Spanje is aansprekender en knapper dan tegen de tegenstanders die we troffen in de Eredivisie de afgelopen weken." Daarmee doelde Slot op het gelijkspel van donderdag in de Europa League tegen Real Sociedad (0-0). "Het lijkt erop dat iedereen ongeschonden uit de wedstrijd tegen Sociedad is gekomen. Zaterdag zullen we daar meer over weten, maar op dit moment ziet het er goed uit", aldus de trainer.

Van der Water ontbreekt bij Heracles

Heracles moet het zondag stellen zonder onder anderen Silvester van der Water, die hinder ondervindt van een spierblessure. "Voor Silvester komt deze wedstrijd te vroeg. We hopen dat hij in de loop van de volgende week weer aan kan sluiten", aldus trainer Frank Wormuth, die Van der Water zag uitvallen in de uitwedstrijd tegen Ajax.

De Almeloërs missen ook de geschorste Adrian Szöke en het geblesseerde drietal Navajo Bakboord (knie), Noah Fadiga (enkel) en Jeff Hardeveld (buikwand). (ANP)

Heracles Almelo - AZ is zondagmiddag om 16.45 uur te zien op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021