Slutskiy verwacht geen verrassingen: "Kans op winst is fiftyfifty" Gepubliceerd op 27-5-2019 | Via fox sports

Trainer Leonid Slutskiy van Vitesse verwacht dinsdag in Arnhem bij tegenstander FC Utrecht weinig verrassingen in de beslissende return van de play-offs om een Europees ticket.

De Rus rekent min of meer op hetzelfde spelbeeld als afgelopen vrijdag in de Galgenwaard (1-1).

“Ze staan erg compact en geven weinig kansen weg. FC Utrecht laat ons aan de bal en probeert in de omschakeling gevaarlijk te worden, daar ligt hun kracht. Ik verwacht een vergelijkbaar duel”, blikt Slutskiy vooruit naar de laatste wedstrijd van het seizoen.

Dankzij het uitdoelpunt staat Vitesse er vooraf iets beter voor. Slutskiy ziet dat anders. “De kansen om de finale te winnen schat ik in op fiftyfifty”, betoogt hij. Niettemin hecht de Russische trainer wel de nodige waarde aan het thuisvoordeel. “De supporters kunnen ons over het dode punt helpen”, beseft hij.

Vitesse won de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht in Arnhem met 2-1. De twee andere duels dit seizoen in Utrecht leverden een gelijkspel op.

Dick Advocaat

Volgens trainer Dick Advocaat van FC Utrecht staat zijn ploeg er na een lang seizoen nog goed voor. "Ik vind dat we een frisse groep hebben. De spelers beseffen dat ze van een goed seizoen een geweldig seizoen kunnen maken. Voor ons als trainers zou het ook mooi zijn. Maar voor de club zou Europees voetbal het mooiste zijn. We zijn daar maar een klein onderdeel van."

De 71-jarige Hagenaar begint in Arnhem in principe aan zijn laatste wedstrijd als trainer in het betaalde voetbal. "Er is niet zo veel meer wat ik wil'', geeft hij bij de NOS toe. In Nederland ziet Advocaat zichzelf sowieso niet meer werkzaam zijn. Het buitenland zou wellicht toch nog een optie kunnen zijn. "Ik heb al zo vaak gezegd stoppen en dan stop ik weer niet. Dan krijg ik dat weer voor mijn hoofd. Jullie zien het wel."
(FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Mooie mijlpaal voor Willem Janssen: 350e wedstrijd Gepubliceerd op 20-9-2019
Eredivisie
Oproep: wie is jouw Walking Legend? Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Fernando Ricksen overleden Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Jeremiah St. Juste ex-Eredivisie speler van de week Gepubliceerd op 17-9-2019
Eredivisie
Evenaring van doelpuntenrecord deze eeuw Gepubliceerd op 16-9-2019