Sneijder staat open voor samenwerking met Van Bommel bij Utrecht Gepubliceerd op 16-12-2020 | Via fox sports

Wesley Sneijder staat ervoor open om eventueel bij FC Utrecht aan de slag te gaan. De naam van de recordinternational wordt als mogelijke assistent-trainer in verband gebracht met Mark van Bommel, die momenteel geen club heeft. FC Utrecht is na het vertrek van John van den Brom op zoek naar een nieuwe trainer.

"Ik ken Mark al zowat de helft van mijn leven. En ik heb altijd fantastisch met hem samengewerkt. Laat ik het zo zeggen: als ze ons vanuit Utrecht benaderen, sta ik er in elk geval positief in", zegt Sneijder (36) tegen de NOS.

"Utrecht mag me altijd bellen. Een mooie club, met veel ambitie. En het blijft mijn stad. Maar ik weet ook hoe ik ben. Als ik me ergens bij aansluit, dan wil ik wel iets te zeggen hebben. Ik moet niet het gevoel hebben dat ik het vijfde wiel aan de wagen ben."

Sneijder, goed voor 134 interlands, heeft zich bij de KNVB ingeschreven voor de verkorte trainerscursus. Hij begint in april aan de cursus, die twee jaar duurt.

"Ik had zeker nog mee kunnen lopen" 

Afgelopen zomer werd Sneijder ook als speler gelinkt aan de club uit zijn geboortestad. Tot een terugkeer op de Nederlandse velden kwam het niet. "Ik had zeker nog mee kunnen lopen. Ik had er geen energie meer voor", zegt hij daarover.

Zonder Sneijder begon FC Utrecht vol verwachtingen aan het seizoen. Echter, de resultaten blijven vooralsnog achter. Trainer John van den Brom is inmiddels al vertrokken naar de Belgische club KRC Genk.

"Iedereen is 'happy' dat hij weg is. Maar ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat de huidige oplossing ook niet ideaal is", doelt Sneijder op het doorschuiven van René Hake van Jong Utrecht naar het eerste elftal. "Dat is toch een aparte situatie. Vergelijk het met een adjunct-directeur die het na jaren ineens van de grote baas moet overnemen."

FC Utrecht neemt het woensdagavond in de tweede ronde van de KNVB-beker op tegen Ajax, de oude club van Sneijder. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021