Sol schiet Willem II met twee goals naar winst bij machteloos AZ Gepubliceerd op 1-12-2018 | Via fox sports

Fran Sol was zaterdagavond wederom de grote man voor Willem II. Uit bij AZ bezorgde de Spaanse spits zijn club met twee doelpunten de winst: 0-2. De topscorer van Willem II maakte vijf goals in zijn laatste drie duels en is nu gedeeld topscorer van de Eredivisie.

Willem II begon sterk en na amper drie minuten lag de 0-1 al in het net. Na een scrimmage voor de goal van AZ was het uiteindelijk Sol die de bal tegen de touwen werkte. 

AZ ging in de achtervolging en kreeg kansen op de gelijkmaker. Toch viel het doelpunt opnieuw aan de andere kant. Sol had zijn tweede voor het intikken na een snelle counter via Daniel Crowley en Donis Avdijaj: 0-2. 

In de tweede helft probeerde de thuisclub het wel maar tot grote kansen of doelpunten kwamen de Alkmaarders niet. Ook invallers Ferdy Druijf en Dorin Rotariu konden het verschil niet maken voor AZ. Sol kreeg in de blessuretijd een publiekswissel van trainer Adrie Koster.

AZ verloor voor het eerst sinds 5 mei 2001 (2-3) en voor de tweede keer in de clubhistorie een thuisduel in de Eredivisie van Willem II. De Alkmaarders staan achtste en hebben dit seizoen pas vijf overwinningen geboekt.

Van de zeven thuiswedstrijden wonnen ze er slechts twee: de eerste wedstrijd tegen NAC (5-0) en tegen De Graafschap (1-0). Willem II is tot op drie punten genaderd. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019