Spanje houdt met coronazorgen ook Albiol en Kepa paraat voor EK Gepubliceerd op 8-6-2021 | Via ESPN

Daags voor de start heeft Spanje in de persoon van Sergio Busquets te maken met een besmetting binnen de ploeg.

De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft met verdediger Raúl Albiol en doelman Kepa Arrizabalaga nog twee voetballers opgeroepen die mogelijk bij zijn EK-selectie komen. 

Enkele dagen voor de start van de Europese eindronde heeft Spanje te maken met een coronabesmetting binnen de ploeg. Aanvoerder Sergio Busquets testte afgelopen weekeinde positief en zit in isolatie.

Schaduwselectie

De andere spelers uit de selectie van Enrique hebben vooralsnog steeds negatief getest. Uit voorzorg besloot de bondscoach wel alvast een 'schaduwselectie' te maken, voor het geval er naast Busquets toch meer positieve gevallen opduiken.

Maandag riep de trainer al Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (FC Valencia CF) en Brais Méndez (Celta de Vigo) op. Later kwamen daar Albiol (Villarreal) en Arrizabalaga (Chelsea) bij.

Zij verblijven voorlopig in Madrid in een zogenoemde parallel-bubbel, om ieder contact met de al aanwezige voetballers uit de EK-selectie te vermijden. Dit blijft zo totdat zeker is dat naast Busquets niemand het virus heeft opgelopen.

Luis Enrique heeft 24 spelers opgenomen in zijn EK-selectie, twee minder dan is toegestaan. Spanje speelt maandag in Sevilla tegen Zweden.

Vaccinatie

De Spaanse internationals zullen naar aanleiding van de besmetting van Busquets woensdag alsnog worden gevaccineerd tegen COVID-19. De Spaanse voetbalbond pleitte er al langer voor om de spelers te vaccineren.

Minister van Volksgezondheid Carolina Darias wilde daar echter niet aan. Nu is zij alsnog akkoord gegaan met het prikken van de Spaanse internationals.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021