Sparta deelt met zege harde klap uit aan tiental AZ Gepubliceerd op 21-12-2019 | Via fox sports

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond een klinkende zege geboekt op AZ, dat al vroeg in de wedstrijd met tien man kwam te staan. De Kasteelbewoners liepen daarna uit naar een ruime overwinning: 3-0.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan oer-Spartaan Jules Deelder (75) pakte AZ-doelman Marco Bizot al binnen vijf minuten een rode kaart. Bizot haalde buiten zijn strafschopgebied de doorgebroken spits Ragnar Ache neer. 

Op bezoek bij Sparta had de 28-jarige keeper een bijna vijftig jaar oud record van Heinz Stuy kunnen verbeteren. Bizot hield dit kalenderjaar in alle competities 31 keer de nul, evenveel als Stuy in 1971 bij Ajax. Bizot kreeg wél een ander record op zijn naam: hij ontving namelijk de snelste rode kaart van AZ in de Eredivisie. 

Spartaanse storm 

Niet veel later opende Sparta-aanvoerder Adil Auassar de score. De 33-jarige middenvelder liet reservekeeper Rody de Boer, die zijn Eredivisie-debuut maakte, met een schitterend afstandsschot kansloos. In de 29ste minuut verdubbelde Bryan Smeets de marge: 2-0.

Ook in de tweede helft nam de Spartaanse storm niet in kracht af. Na een overtreding van Jordy Clasie op Smeets in het strafschopgebied besloot scheidsrechter Kevin Blom om de bal op de stip te leggen. Hilal Dervisoglu schoot vanaf elf meter raak. 

Met tien man werd AZ slechts spaarzaam gevaarlijk voor het doel van Ariel Harush, terwijl Sparta er niet in slaagde om verder uit te lopen. De Alkmaarders laten zodoende na om de koppositie van Ajax, dat zondag speelt tegen ADO Den Haag, over te nemen. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020