Sparta haalt KKD-revelatie Kharchouch alsnog naar Eredivisie Gepubliceerd op 22-6-2020 | Via fox sports

Waar een transfer van Telstar naar Het Kasteel in de winterstop nog afketste voor Reda Kharcouch, is het nu wel gelukt. De topscorer van de club uit Velsen-Zuid tekent voor twee jaar bij Sparta Rotterdam, met een optie voor nog een derde jaar.

De 24-jarige spits maakt zo na zijn eerste profseizoen de overstap naar de Eredivisie. Kharchouch kwam in 2019 over van de amateurs van OFC en maakte al snel indruk. In zijn eerste seizoen was de Amsterdammer al goed voor twintig goals in 28 competitiewedstrijden.

Afgeketst

De revelatie van de Keuken Kampioen Divisie viel ook op bij de technisch directeur van Sparta, Henk van Stee. De Kasteelheren deden hun best om de goedlachse spits al in de winter naar Rotterdam te halen, maar Telstar wilde Kharchouch nog niet laten gaan. 

"Reda is een jongen die al snel onze aandacht trok", zegt Henk van Stee. "Zijn scorend vermogen viel op, maar het is ook een jongen met een goede mentaliteit. Hij kwam van de amateurs naar Telstar en paste zich vrijwel meteen aan dit niveau aan. Wij geloven dat hij ook de stap naar de Eredivisie kan maken. In de winterstop hebben we al geprobeerd hem te contracteren, maar toen kwamen we niet tot een akkoord met Telstar. We zijn heel blij dat het nu wel gelukt is."

Sparta versterkte zich eerder met de transfervrije spits Lennart Thy van PEC Zwolle. Ook Michaël Heylen (FC Emmen), Marouane Afaker (VV Katwijk) en Danzell Gravenberch (FC Dordrecht) maakten de overstap. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020