Sparta lijdzaam toeschouwer bij Veerman-show op Spangen Gepubliceerd op 1-11-2020 | Via fox sports

sc Heerenveen heeft de goede seizoensstart een uitstekend vervolg gegeven op Spangen. In Rotterdam werd Sparta met grote cijfers verslagen: 1-4. Henk Veerman scoorde twee keer, Joey Veerman was goed voor twee assists.

Henk Veerman speelde ook een belangrijke rol bij de openingsgoal van Benjamin Nygren. De sterke spits won een kopduel, waarna Nygren in de korte hoek doelman Maduka Okoye klopte: 0-1. 

Okoye kreeg de voorkeur boven Benjamin van Leer, maar beleefde geen fijn Eredivisie-debuut. Na Nygren sloeg ook Jan-Paul van Hecke binnen het half uur toe. De verdediger knikte zijn eerste Eredivisie-goal binnen na een corner van Joey Veerman.

Henk Veerman maakte nog voor de rust de 0-3 na voorbereidend werk van Nygren. De spits was in de tweede helft ook nog goed voor de vierde Heerenveense treffer. Hij werd geen strobreed in de weg gelegd en schoof de bal in de verre hoek. Het superduo Henk Veerman - Joey Veerman is daarmee betrokken bij 15 van de laatste 18 goals van sc Heerenveen.

Lennart Thy bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 1-4. Heerenveen neemt de derde plek in de Eredivisie weer over van FC Twente met 16 punten uit 7 duels. Sparta Rotterdam blijft in de gevarenzone met 3 punten uit 7 wedstrijden. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020