Sparta neemt afscheid van Drenthe en vijf andere spelers Gepubliceerd op 31-5-2019 | Via fox sports

Sparta Rotterdam bevestigt het vertrek van zes spelers met een aflopend contract. De kersverse promovendus neemt afscheid van Royston Drenthe, Roy Kortsmit, Gregor Breinburg, Giliano Wijnaldum, Janne Saksela en Edouard Duplan.

De 32-jarige Drenthe begon voortvarend bij Sparta, maar kwam in de loop van het seizoen steeds minder voor in de plannen van trainer Henk Fraser. Nu mag de oud-speler van onder meer Real Madrid en Feyenoord transfervrij vertrekken.

Sparta neemt ook afscheid van doelman Kortsmit. De 26-jarige sluitpost was bijna vijf jaar de eerste keus, maar hij miste het slot van het seizoen vanwege een blessure. Met Tim Coremans onder de lat wist Sparta via de Keuken Kampioen Play-Offs een terugkeer op het hoogste niveau te bewerkstelligen.

Technisch Manager Henk van Stee: “Voor alle zes de spelers geldt dat ze allemaal hun inbreng hebben gehad in de A-selectie afgelopen seizoen en we ook dankzij hun inzet zijn gepromoveerd naar de Eredivisie. Natuurlijk hadden deze spelers zelf wellicht ook meer inbreng willen hebben en anderzijds hadden wij wellicht nog meer verwacht van hen. In ieder geval willen wij ze alle zes van harte bedanken voor hun bijdrage en wensen wij ze veel succes toe!” (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vier NK’s en tal van prominenten op tweede editie VoetbalFestival Gepubliceerd op 21-6-2019
Eredivisie
Wedstrijdprogramma Eredivisieclub in je (digitale) agenda Gepubliceerd op 19-6-2019
Eredivisie
Vacature: Databasemanager Eredivisie CV Gepubliceerd op 18-6-2019
Eredivisie
Conceptprogramma eredivisie 2019/2020 bekend Gepubliceerd op 14-6-2019
Eredivisie
Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV & EMM Gepubliceerd op 13-6-2019