Sparta verlengt 'uitcomplex' Fortuna na flater Koselev Gepubliceerd op 25-1-2020 | Via fox sports

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. De ploeg uit Sittard leek op weg naar de eerste uitzege van dit seizoen tot doelman Alexei Koselev in de fout ging bij een kopbal van Jurgen Mattheij.

Fortuna won nog geen uitwedstrijd dit Eredivisie-seizoen en haalde slechts twee punten uit negen uitduels voorafgaand aan het bezoek aan Rotterdam. Sparta toonde zich tot zaterdag sterk in eigen huis en behaalde 17 van de 23 punten op Het Kasteel.

Sparta begon goed aan het duel en raakte binnen drie minuten al de lat na een gevaarlijke uithaal van Patrick Joosten. Ook aanvalspartner Joël Piroe nam het Fortuna-doel meerdere keren onder vuur, maar zonder succes. Aan de andere kant was het wel raak. Vitalie Damascan profiteerde van een fout in de Sparta-defensie: 0-1.

Damascan scoorde ook de 0-2, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 73ste minuut sloeg Sparta wel toe. Jurgen Mattheij kopte de bal na een hoekschop richting doel, Alexei Koselev verkeek zich op de doelpoging en liet de zege van Fortuna uit handen glippen: 1-1. (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
Deyovaisio Zeefuik: sterkhouder van FC Groningen? Gepubliceerd op 20-2-2020
Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020