Sparta verplettert ADO in eerste wedstrijd van Ruud Brood Gepubliceerd op 22-11-2020 | Via fox sports

Trainer Ruud Brood is met een forse nederlaag begonnen bij ADO Den Haag. Sparta Rotterdam versloeg de zwakke Hagenaars met 6-0.

Aan het einde van de tamme eerste helft brak spits Lennart Thy de ban namens Sparta. Na rust liep Sparta snel uit. Binnen een kwartier stond het via Sven Mijnans, Abdou Harroui en opnieuw Thy 4-0. Invaller Mario Engels verzorgde met zijn eerste doelpunten voor Sparta het slotakkoord. 

De laatste keer dat Sparta zes keer wist te scoren in een eredivisie-duel was op 20 januari 2008, toen De Graafschap met 6-1 werd verslagen op Het Kasteel.

De spelers van Sparta droegen rouwbanden vanwege het overlijden van oud-doelman Pim Doesburg. Voorafgaand aan het duel werd ook een minuut stilte in acht genomen voor de overleden clubheld.

Sparta klimt door de afgetekende zege naar de tiende plaats in de eredivisie. ADO blijft met vier punten zestiende. Voor trainer Brood was het voor het eerst in zijn trainerscarrière dat hij zijn eerste competitieduel bij een nieuwe club verloor.

 (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020