Sparta verslaat VVV na discutabel doelpunt Published on 9-8-2019 | By fox sports

Sparta Rotterdam heeft concurrent VVV-Venlo in een rechtstreeks duel verslagen. De thuisploeg won na een discutabel doelpunt van Ragnar Ache en een doelpuntrijke slotfase met 4-1.

VVV-Venlo begon, in tegenstelling tot een week eerder tegen RKC, nu wel goed aan een duel tegen een gepromoveerde ploeg. Peter van Ooijen schoot de Venlonaren op schitterende wijze op voorsprong uit een vrije trap: 0-1.

Van Ooijen hield daarmee een opmerkelijke reeks in stand. De in bloedvorm verkerende aanvallende middenvelder scoorde in de laatste twee duels van vorig seizoen en in de eerste twee duels van dit seizoen. 

VVV houdt stand in eerste helft

Ook na de goal van Van Ooijen speelde VVV prima voetbal, al kreeg ook een vlot combinerend Sparta een paar goede kansen. Na een zeer fraaie aanval over meerdere schijven wist Halil Dervisoglu het net nog niet te vinden en ook Mohamed Rayhi had het vizier niet op scherp.

VVV haalde in de eerste helft ook nog opgelucht adem na een schot tegen de paal van Ragnar Ache en een fraaie redding van Thorsten Kirschbaum na een doelpoging van Abdou Harroui.

Discutabel doelpunt helpt Sparta bij comeback

Na rust kon VVV de druk van Sparta niet meer weerstaan. Eerst was Dervisoglu trefzeker met een schot in de verre hoek. De aanvaller, die in de winterstop vertrekt naar Brentford, tekende voor zijn eerste goal in de Eredivisie.

Vijf minuten had Sparta de voorsprong op het bord staan. Ache mocht door, ondanks een overtreding van Harroui op Roel Janssen, en schoot van dichtbij de 2-1 binnen. VAR Erwin Blank besloot Nijhuis, die niet floot voor de duw van Harroui, niet te overrulen. 

Harroui besliste in de slotfase de wedstrijd met een fraaie kopbal in het voordeel van Sparta, waarna invaller Lars Veldwijk zijn tweede grote kans wel benutte: 4-1. De Rotterdammers staan na het gelijkspel tegen Feyenoord en de zege op VVV minimaal voor een dag bovenaan de ranglijst in de Eredivisie. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019