Spectaculaire comeback bezorgt Utrecht punt bij Excelsior Gepubliceerd op 30-11-2018 | Via fox sports

Excelsior en FC Utrecht hebben in een knotsgek duel met 3-3 gelijk gespeeld. De Kralingers leidden bij rust met 3-0, maar de ploeg van Dick Advocaat kwam in de tweede helft knap terug.

Hoewel de eerste kans voor de bezoekers was, stond het na acht minuten 2-0 voor Excelsior. Elías Már Ómarsson schoot een rebound binnen en aanvoerder Ryan Koolwijk zette zijn ploeg met een bekeken schot op 2-0. Scheidsrechter Richard Martens wees na een licht duwtje van Mark van der Maarel aan Jeffrey Fortes naar de stip, waarna Luigi Bruins de strafschop benutte.

Na de rust herstelde de ploeg van coach Dick Advocaat in tien minuten tijd de verhoudingen. Gyrano Kerk schoot in de 55ste minuut hard de 3-1 langs doelman Sonny Stevens.

Invaller Nick Venema maakte zijn naam waar door opnieuw in korte tijd te scoren: 3-2. Nadat door tussenkomst van de VAR een overtreding van Excelsior alsnog binnen het strafschopgebied was beoordeeld, maakte Simon Gustafson vanaf elf meter de 3-3.

FC Utrecht had onder Advocaat de goede vorm te pakken met zestien punten uit acht duels. Tegen Excelsior wist de club pas na rust, met het inbrengen van Venema, druk te zetten. Excelsior was na het wegvallen van Koolwijk en Lorenzo Burnet kwetsbaar en liet Utrecht terugkomen. FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber moest in de slotfase met de tweede gele kaart van het veld. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019