Speelronde 14: Feyenoord naar Groningen, PSV op puntenjacht tegen Heerenveen Published on 23-11-2019 | By fox sports

AZ en Ajax schreven zaterdagavond beide drie punten bij. Kan PSV de achtervolging inzetten als sc Heerenveen op bezoek komt? Nog vijf duels te gaan op deze voetbalzondag.

FC Groningen – Feyenoord, zondag 12.15 uur, FOX Sports 1

FC Groningen heeft het historisch gezien lastig tegen Feyenoord. De Groningers wonnen van de laatste vijftien duels tegen de Rotterdammers in de Eredivisie alleen de meest recente (1-0 in februari).

FC Groningen won echter de laatste vier thuisduels en hield hierin telkens de nul. Feyenoord kan daarentegen voor het eerst dit seizoen drie opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden winnend afsluiten.

PSV – sc Heerenveen, zondag 14.30 uur, FOX Sports 2

PSV won slechts drie van de laatste twaalf Eredivisie-duels met sc Heerenveen, tegen geen ploeg verspeelden de Eindhovenaren in de vorige zes seizoenen zo veel punten als tegen de Friezen (21).

De Eindhovenaren zullen moeten winnen van Heerenveen om de crisis enigszins af te wenden. PSV staat voor het eerst sinds 2013 op zes opeenvolgende wedstrijden in alle competities zonder zege.

PSV-trainer Mark van Bommel lijkt nog altijd niet zijn ideale opstelling te hebben gevonden. PSV wisselde zijn basisopstelling ten opzichte van het voorgaande Eredivisie-duel in dit seizoen op 32 plekken, vaker dan elke andere ploeg; Heerenveen bracht in totaal slechts vijf wijzigingen aan, minder dan elk ander team.

RKC Waalwijk – FC Emmen, zondag 14.30 uur, FOX Sports 3

RKC en FC Emmen ontmoeten elkaar voor het eerst in de Eredivisie; de Waalwijkers wisten in de laatste acht competitieduels met Emmen in de Eerste Divisie geen enkele zege te boeken.

RKC Waalwijk-aanvaller Sylla Sow scoorde in zijn laatste twee competitieduels en kan de eerste RKC’er worden die trefzeker is in drie Eredivisie-duels op rij sinds Romeo Castelen in februari 2014.

Sparta Rotterdam – Vitesse, zondag 16.45 uur, FOX Sports 1

Vitesse is ongeslagen in de laatste dertien Eredivisie-duels met Sparta Rotterdam en incasseerde in deze reeks slechts vijf doelpunten; Sparta is al 390 speelminuten Eredivisie-voetbal tegen de Arnhemmers zonder doelpunt (Erik Falkenburg voor het laatst op 3 februari 2010).

Henk Fraser verloor als trainer slechts één van zijn vijf Eredivisie-wedstrijden tegen Vitesse (één zege en drie gelijke spelen - allemaal met ADO), maar leed tegen zijn oud-werkgever ook de grootste nederlaag als eindverantwoordelijke in de Eredivisie (6-1 op 3 oktober 2014).

VVV-Venlo – FC Twente, zondag 16.45 uur, FOX Sports 3             

Jay Driessen, een kind van de club, staat na het ontslag van Robert Maaskant aan het roer bij VVV-Venlo en moet het tij zien te keren. VVV is ongeslagen in de laatste drie ontmoetingen met FC Twente in alle competities, de laatste zege van de Tukkers op de Limburgers was op 2 september 2012 (1-0 in Enschede).

Als VVV-speler kwam Driessen drie keer in actie tegen FC Twente in de Eredivisie. In dat opzicht weet hij mindere cijfers te overbruggen. Driessen wist namelijk geen van die duels winnend af te sluiten. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019