Speelronde 32: De Eredivisie-duels in cijfers Gepubliceerd op 25-4-2019 | Via fox sports

De wedstrijden ADO Den Haag - Excelsior en Willem II - PSV vormen donderdag het sluitstuk van Speelronde 32 in de Eredivisie. FOX Sports zet de feiten en cijfers van beide duels voor je op een rijtje.

ADO Den Haag – Excelsior, donderdag 18.30 uur, FOX Sports 1
Van de laatste dertien Eredivisie-wedstrijden tegen Excelsior won ADO Den Haag er liefst acht en verloor het er slechts één. Dat er een treffer valt van buiten het zestienmetergebied is niet uit te sluiten: beide teams voeren dit Eredivisie-seizoen de ranglijst aan wat betreft doelpunten tegen van buiten het strafschopgebied.

De manschappen van Alfons Groenendijk scoorden tien keer in de laatste drie thuisduels in de Eredivisie, enkel Ajax scoorde vaker in hun laatste drie Eredivisie-wedstrijden in eigen huis.

Willem II – PSV, donderdag 20.45 uur, FOX Sports 1
Vorig seizoen werd het 5-0 voor de Tilburgers, dit is gelijk de enige zege die Willem II boekte op PSV tijdens haar laatste twaalf competitieduels in eigen huis met de Eindhovenaren. Tijdens de laatste twee affiches in het Koning Willem II Stadion vond PSV niet het net, in 1994 (tegen Roda JC) stond de nummer twee van de Eredivisie langer droog in opeenvolgende uitduels met een specifieke Eredivisie-ploeg.

Doelpunten gegarandeerd
Alleen PSV kwam momenteel in meer opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden tot scoren (31) dan Willem II (15). De ploeg van Adrie Koster is trefzeker in haar laatste zes thuisduels in de Eredivisie met een team uit de traditionele top drie. De laatste thuiswedstrijd waarin Willem II in Tilburg niet scoorde tegen Ajax, PSV of Feyenoord was in november 2016, toen bleef het 0-0 tegen PSV. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019