Speelronde 4: De resterende duels van zondag Gepubliceerd op 24-8-2019 | Via fox sports

Nog drie duels te gaan op deze voetbalzondag in speelronde 4 van de Eredivisie. RKC Waalwijk krijgt het nog puntloze ADO Den Haag op bezoek, FC Utrecht en Sparta Rotterdam kunnen bij winst op respectievelijk VVV-Venlo en PEC Zwolle de koppositie overnemen.

RKC Waalwijk – ADO Den Haag, zondag 12.15, FOX Sports 2
RKC Waalwijk is ongeslagen in de laatste zes ontmoetingen met ADO Den Haag in alle competities (vier overwinningen en twee gelijke spelen) en wist in drie van die duels de nul te houden.

De ploeg uit Waalwijk pakte bovendien in de Eredivisie gemiddeld meer punten tegen ADO dan tegen elk ander huidig Eredivisie-team (1,7).

ADO wist dit seizoen nog geen punt te verdienen en kan voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de eerste vier duels van een Eredivisie-seizoen verliezen (eerder ook in 2006/07).

FC Utrecht – VVV-Venlo, zondag 14.30, FOX Sports 1
FC Utrecht is ongeslagen in de laatste twaalf Eredivisie-duels met VVV-Venlo (negen overwinningen en drie gelijke spelen in zowel thuis- als uitduels); de Limburgers wonnen in 2008 voor het laatst van Utrecht in competitieverband (1-4 in de Galgenwaard).

De Domstedelingen weten voor eigen publiek tevens makkelijk het doel te vinden tegen VVV-Venlo. De laatste keer dat FC Utrecht niet wist te scoren in eigen huis tegen de Venlonaren was in 1998 (0-0).

VVV incasseerde in de laatste twee competitiewedstrijden telkens vier doelpunten, slechts één keer in de clubhistorie kreeg de ploeg minstens vier goals tegen in drie opeenvolgende Eredivisie-duels (mei 1979).

Daar staat tegenover dat VVV juist buitenshuis op schot is. De ploeg van Robert Maaskant was trefzeker in de laatste zes uitduels, de laatste keer dat VVV in meer opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden buitenshuis tot scoren kwamen was tussen februari 2008 en oktober 2009 (tien, eerder ook zes in september 2017).

PEC Zwolle – Sparta Rotterdam, zondag 16.45, FOX Sports 1
PEC Zwolle won vijf van de laatste acht ontmoetingen met Sparta Rotterdam in alle competities (één keer gelijk en twee verliespartijen), waaronder de meest recente op 31 maart 2018 (2-0 in Zwolle).

Net zoals ADO Den Haag en Heracles Almelo is ook PEC moeizaam begonnen aan de competitie. De ploeg van John Stegeman is nog zonder punten na drie wedstrijden dit Eredivisie-seizoen, slechts eenmaal eerder bleven de Zwollenaren zonder punten in de eerste vier duels van een Eredivisie-seizoen (1982/83).

Sparta Rotterdam kent een uitstekende start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De promovendus staat voor het eerst sinds 1987/88 op zowel minimaal zeven punten (omgerekend naar drie punten per zege) als acht doelpunten uit de eerste drie duels van een Eredivisie-seizoen.

Sparta won de twee meest recente Eredivisie-duels en kan voor het eerst sinds oktober-november 2009 drie keer op rij winnen in de competitie. (FOX Sports

 

Uitgelicht

Eredivisie
Willem Janssen verrast zieke Wessel in bijzondere skybox WKZ Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Henk Veerman Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Officieel: Ziyech rondt transfer naar Chelsea af Gepubliceerd op 24-2-2020
Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020