Spelers, staf en directie AZ leveren in Gepubliceerd op 11-6-2020 | Via fox sports

De spelersgroep van AZ levert in verband met de huidige coronacrisis tijdelijk salaris in. Ook de technische staf en de directie van de club sluiten zich unaniem aan bij deze maatregel.

AZ volgt een hele serie clubs uit het betaalde voetbal die al eerder een salarisverlaging invoerden. Ook bij de nummer 2 van het afgebroken seizoen vormt het collectieve advies van de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), de CBV (Coaches Betaald Voetbal) en de spelersvakbonden ProProf en VVCS de basis voor de salarisverlaging. Grootverdieners leveren maximaal 20 procent in.

"Iedereen snapt de noodzaak en urgentie van dit tijdelijke salarisoffer", reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ op de website van zijn club. "Deze maatregelen moeten er, samen met de overweldigende steun van onze seizoenkaarthouders, voor zorgen dat we met elkaar goed uit deze complexe situatie komen. We merken dat er grote loyaliteit is richting onze club. Daar zijn we iedereen heel erg dankbaar voor."

"In goede tijden hebben we laten zien dat we voor elkaar klaarstaan", zegt aanvoerder Teun Koopmeiers. "Ook in mindere tijden voelen wij ons als spelersgroep verantwoordelijk om de club te helpen. Het zijn onzekere tijden voor iedereen, van supporters tot sponsors en de mensen die werken bij AZ. Het is mooi om te zien dat alle spelers bereid zijn om de club financieel te ondersteunen." (ANP)

Uitgelicht

Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020