Spitsenruil: Stokkers naar RKC, Bilate naar NAC Gepubliceerd op 11-9-2020 | Via fox sports

NAC Breda en RKC Waalwijk ruilen van spits. Waar Mario Bilate van Waalwijk naar Breda gaat, bewandelt Finn Stokkers de tegenovergestelde weg. Beiden tekenen een contract voor twee jaar.

De 29-jarige Bilate speelde de afgelopen twee seizoen in Waalwijk. In 38 duels kwam de spits tot tien doelpunten. NAC-trainer Maurice Steijn is blij met zijn komst. “Met Mario halen we een ander type spits in huis. Een balvaste, sterke spits. Hier waren we al enige tijd naar op zoek en we zijn dan ook erg blij dat we hem mogen verwelkomen. Met al zijn ervaring denken we  dat we met Bilate er bij weer een mooie stap hebben gezet in het vormen van de selectie.”

Finn Stokkers (24) vertrekt na een jaar alweer bij NAC. Hij kwam aan het begin van vorig seizoen transfervrij over van Fortuna Sittard. Stokkers kwam bij NAC tot dertig officiële wedstrijden en acht goals.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC is in zijn nopjes met de deal. ''Op ’t moment dat NAC Breda zijn concrete interesse toonde voor Mario Bilate, hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om Finn Stokkers over te nemen. Met hem halen we een speler in huis die dichterbij de eigenschappen van een spits komt zoals wij binnen RKC nastreven. Met de komst van Finn zijn we nog niet klaar op de transfermarkt. Ons streven is om de spitspositie dubbel te bezetten.''

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020