Stadion ADO Den Haag dicht als het te hard waait Gepubliceerd op 18-12-2020 | Via fox sports

Bij een windkracht hoger dan 8 moet het stadion van ADO Den Haag gedeeltelijk dicht. Het gaat dan om de stadionring en het veld. Het is een voorzorgmaatregel die het college van burgemeester en wethouders vrijdag heeft genomen.

Het collegebesluit geldt totdat nader onderzoek bevestigt dat de dakconstructie ook bij dergelijke harde wind voldoet. De definitieve uitkomsten van het onderzoek worden eind februari, begin maart 2021 verwacht.

Het gemeentebestuur van Den Haag besloot in augustus 2019, daags na het gedeeltelijk instorten van het dak van stadion van AZ in Alkmaar, om een extra veiligheidsinspectie te laten doen in het Cars Jeans Stadion. De Alkmaarders speelden hun thuiswedstrijden in Den Haag toen het AFAS stadion hersteld werd.

Uit de veiligheidsinspectie is tot nu toe niet gebleken dat onderdelen van de stalen dakconstructie niet veilig zijn, meldt de gemeente. Op advies van het bureau dat het onderzoek heeft verricht, worden toch nog twee aanvullende onderzoeken verricht "om te kunnen garanderen dat de veiligheid ook bij een windkracht hoger dan 8 gewaarborgd is".

Bij windkracht 8 wordt gesproken van stormachtig weer. Een storm komt voor vanaf windkracht 9. Dat zien we enkele keren per jaar in Nederland, voornamelijk in de herfst en winter.

(ANP / FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021