Stam richt blik op het buitenland: "Prestatiecultuur Amerika spreekt me aan" Published on 21-12-2019 | By fox sports

De toekomst van Jaap Stam lijkt over de grens te liggen. De onlangs bij Feyenoord opgestapte trainer heeft wel oren naar een avontuur in de Verenigde Staten. "Die prestatiecultuur spreekt me aan", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Prestatiecultuur

Stam verklaart in een vraaggesprek met de krant dat hij al de nodige aanbiedingen uit het buitenland heeft ontvangen en per direct beschikbaar zou zijn als de club hem aanstaat. "Ik wil heel graag wel in Amerika werken. Vooral die prestatiecultuur spreekt me aan. Dat past mij. En ook China lijkt me ook wel wat. Weer een heel andere cultuur."

Ook een nieuwe werkgever dichter bij huis is mogelijk, waarbij een topsportmentaliteit een vereiste lijkt. "In landen als Engeland en Duitsland wordt voetbal veel meer als werk gezien. Je moet als prof altijd bezig zijn met beter worden, alles uit jezelf willen halen. Dat mis ik nog wel eens in Nederland."

Hard werken

Hoewel Stam een club in Nederland niet uitsluit, trekt het buitenland. "Landen als Engeland, Duitsland maar ook Amerika passen meer bij mij. Spelers hoeven en willen daar niet overal over meepraten. Die cultuur heb je in Nederland veel meer. Hier moet je spelers een schouderklopje geven als ze hard werken. Voor mij is hard werken een eerste vereiste als prof."

De 47-jarige coach was eerder in het buitenland werkzaam bij Reading FC in de Engelse Championship. Indien zijn keuze nu op Amerika valt, zou hij de derde Nederlandse trainer in de MLS kunnen worden. Frank de Boer en Ron Jans zijn momenteel actief in de Amerikaanse competitie bij respectievelijk Atlanta United en FC Cincinnati . (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020
Eredivisie
Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ Published on 20-1-2020
Eredivisie
Oussama Idrissi uitgeroepen tot speler van de maand Published on 17-1-2020
Eredivisie
De 250e van John van den Brom Published on 17-1-2020