Stanley Brard terug als hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord Gepubliceerd op 27-12-2018 | Via fox sports

Oud-prof Stanley Brard keert terug als hoofd opleiding bij Feyenoord. De 60-jarige Hagenaar is de opvolger van Richard Grootscholten, van wie de Rotterdamse club onlangs afscheid nam.

 Brard was eerder gedurende acht jaar succesvol als baas van Feyenoord Academy. Na internationale avonturen in Azerbeidzjan en Japan pakt hij nu zijn oude functie weer op.

Onder leiding van Brard werd Feyenoord Academy vier keer op rij verkozen tot de beste jeugdopleiding van Nederland. Onder anderen Tonny Vilhena, Jordy Clasie, Georginio Wijnaldum, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi braken door.

Technisch directeur Martin van Geel bewaart goede herinneringen aan de samenwerking met Brard. "Stan liet toen al zien zeer goed in staat te zijn met visie een koers uit te zetten en een geweldig team te smeden van trainers met verschillende achtergronden en een groep van specialisten. Veel van deze vakmensen ziet hij straks terug op Varkenoord.''

Ambities

Brard keert vol ambities terug. "We gaan er alles aan doen om de komende jaren nog meer spelers klaar te stomen voor Feyenoord 1.''

Voor Brard zelf geldt dat evenzeer: "Ik heb er ontzettend veel zin in om weer aan de slag te gaan op de Academy. Doordat ik er nog veel mensen ken en Feyenoord en zeker de jeugdopleiding altijd ben blijven volgen, weet ik dat ik kom te werken met een uitstekende combinatie van ervaren trainers, oud-spelers en vakinhoudelijke specialisten. Met hen en met mijn kennis en ervaring gaan we er alles aan doen om de komende jaren nog meer spelers klaar te stomen voor Feyenoord 1." (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vacature: Databasemanager Eredivisie CV Gepubliceerd op 18-6-2019
Eredivisie
Conceptprogramma eredivisie 2019/2020 bekend Gepubliceerd op 14-6-2019
Eredivisie
Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV & EMM Gepubliceerd op 13-6-2019
Eredivisie
Op weg naar rookvrije voetbalstadions Gepubliceerd op 4-6-2019
Eredivisie
Clubs helpen ruim 16.000 kinderen meer dan 100.000 boeken te scoren Gepubliceerd op 4-6-2019