Sterk Fortuna schakelt concurrent Twente uit in race voor play-offs Gepubliceerd op 1-5-2021 | Via ESPN

De ploeg van trainer Sjors Ultee versloeg in eigen huis FC Twente met 3-0.

Fortuna heeft in de strijd om play-offs voor Europees voetbal een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van trainer Sjors Ultee versloeg in eigen huis FC Twente met 3-0. Lisandro Semedo en Mats Seuntjens zorgden voor de doelpunten voor de club uit Limburg.

Fortuna opende sterk en had na een kleine twintig minuten op voorsprong moeten komen. Na een goede voorzet van Seuntjens kon Emil Hansson van dichtbij afwerken. FC Twente-doelman Joël Drommel redde echter voortreffelijk.

Vijf minuten later was het wel raak. Na een diepe bal van Tekie, stond Twente-verdediger Dumic op het verkeerde been, waardoor Semedo in de verre hoek kon afronden.

VAR grijpt in

Vlak voor rust dacht Twente op gelijke hoogte te komen. Dario Dumic kopte een vrije trap vanaf de zijkant goed binnen maar werd teruggefloten door scheidsrechter Gerrets wegens buitenspel. Na lang beraad van de VAR bleef de beslissing staan.

Na ruim een uur spelen kwam de genade klap voor de ploeg van trainer Ron Jans. Een handsbal in het strafschopgebied van invaller Brama werd gemist door Gerrets, maar niet door de VAR. Mats Seuntjens faalde niet vanaf elf meter.

Het sterk spelende Fortuna liep een kwartier voor tijd via Semedo uit naar een verdiende 3-0 overwinning. De buitenspeler maakte zo voor het eerste twee doelpunten in één Eredivisieduel.

Door de overwinning stijgen de Limburgers naar de negende plaats. De nummers 5 tot en met 8 spelen de play-offs met als inzet een ticket voor de voorronden van de nieuwe Conference League. De achterstand van Fortuna op nummer 8 Heracles Almelo is 2 punten.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021