Sterk Groningen verslaat Vitesse in eigen huis Gepubliceerd op 18-5-2019 | Via fox sports

FC Groningen heeft de eerste stap richting de finale van de play-offs om Europees voetbal gezet door met 2-1 te winnen van Vitesse.

Groningen plaatste zich op de laatste speeldag op het nippertje voor de play-offs terwijl Vitesse als nummer vijf van de Eredivisie de hoogstgeplaatste club is in de play-offs.

FC Groningen had in de eerste helft het beste van het spel, maar wist lang niet te scoren. Vlak voor rust sloeg Mimoun Mahi toch toe. Een schot van Ritsu Doan werd gestopt door doelman Remko Pasveer en de speler die na dit jaar naar FC Zürich vertrekt, kon in een leeg doel binnentrappen.

Na rust was hetzelfde spelbeeld te zien en scoorde Groningen weer. Rechtsback Deyovaisio Zeefuik ging binnen de zestien meter over de knie bij Max Clark: penalty. Specialist Samir Memisevic schoot onberispelijk binnen.

Toch maakte Vitesse het spannend. Met het eerste schot op doel schoot Clark prachtig met de buitenkant van zijn voet raak. Thulani Serrero miste in de slotfase nog een enorme kans op 2-2.

Dinsdag is de return in Arnhem. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vier NK’s en tal van prominenten op tweede editie VoetbalFestival Gepubliceerd op 21-6-2019
Eredivisie
Wedstrijdprogramma Eredivisieclub in je (digitale) agenda Gepubliceerd op 19-6-2019
Eredivisie
Vacature: Databasemanager Eredivisie CV Gepubliceerd op 18-6-2019
Eredivisie
Conceptprogramma eredivisie 2019/2020 bekend Gepubliceerd op 14-6-2019
Eredivisie
Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV & EMM Gepubliceerd op 13-6-2019