Steven Bergwijn dirigeert PSV langs zwak Excelsior Gepubliceerd op 2-3-2019 | Via fox sports

PSV heeft de horde Excelsior genomen. De koploper was met 0-2 te sterk voor de Kralingers dankzij twee goals van Steven Bergwijn.

PSV begon de wedstrijd met twee basisdebutanten: de zeventienjarige Mohammed Ihattaren werd op het middenveld geposteerd naast Michal Sadilek. Dat ging ten koste van Jorrit Hendrix (niet fit) en Gastón Pereiro (gepasseerd). 

Bergwijn 

PSV startte gedreven en zette Excelsior direct onder grote druk. Wie de formatie uit Rotterdam zag voetballen, die kon zich nauwelijks voorstellen dat die ploeg vorige maand Feyenoord nog wist te verslaan (2-1). Excelsior verdedigde slordig en gunde de opkomende linksback Angeliño alle vrijheid.

De Spanjaard leverde in de achtste minuut ook de assist op de openingstreffer van Bergwijn, die de bal in het strafschopgebied mocht aannemen en vervolgens nog twee man wist te passeren voordat hij scoorde.

Met dank aan doelman Alessandro Damen hield Excelsior de schade tot aan de rust met één tegentreffer beperkt. De keeper reageerde sterk op doelpogingen van de ijverige Bergwijn en Luuk de Jong. Damen moest in de 54e minuut het antwoord schuldig blijven na een mislukte kopbal van Thomas Oude Kotte. Bergwijn kon het cadeautje wel waarderen en maakte simpel de 2-0. PSV mocht zich daarna alleen verwijten dat het niet nog even flink aan het doelsaldo werkte.

Zo vergrootte PSV de voorsprong op naaste belager Ajax tot vijf punten. De nummer twee van de eredivisie heeft van de KNVB een weekeinde rust gekregen, met het oog op de return van dinsdag in de achtste finales van de Champions League tegen Real Madrid. Ajax haalt het duel met PEC Zwolle op 13 maart in.

Lozano 

PSV moet het volgende week zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda zonder Hirving Lozano stellen. De Mexicaanse aanvaller kreeg zijn vijfde gele kaart na een schwalbe en is daardoor automatisch voor één duel geschorst. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Eredivisie Shirt Festival: Willem II mooiste shirt aller tijden, nét voor Feyenoord en Ajax Gepubliceerd op 8-5-2020