Steven Defour stopt vanwege blessureleed Gepubliceerd op 5-4-2021 | Via ESPN

De middenvelder speelde 52 interlands voor België.

Steven Defour heeft al op 32-jarige leeftijd besloten zijn carrière te beëindigen. De middenvelder van KV Mechelen, die 52 interlands voor België speelde, heeft vanwege aanhoudend blessureleed geen zin meer om verder te gaan.

"Dit is het dus, aan het einde van het seizoen hang ik mijn schoenen aan de haak", schrijft Defour op Twitter bij een filmpje waarin de hoogtepunten uit zijn loopbaan voorbijkomen. "Door omstandigheden moet je soms sneller keuzes maken dan je van plan was. De dagelijkse fysieke pijn maakte het onmogelijk om de prestaties te leveren die ik van mezelf verwacht. De mentale weerbaarheid die nodig is om steeds terug te keren na grote en kleine blessures zakte steeds verder weg. Dan is deze keuze helaas snel gemaakt."

Defour speelde in eigen land bij Racing Genk, Standard Luik, Anderlecht, Antwerp en Mechelen. De middenvelder, die begin 2008 de Gouden Schoen kreeg als beste speler van de Belgische competitie, kwam ook uit voor de Portugese topclub FC Porto en in Engeland voor Burnley. Hij werd zowel met Luik als Porto twee keer landskampioen. Defour kwam dit seizoen dertien keer in actie voor Mechelen.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021