Strand Larsen schiet Groningen in doelpuntrijk duel langs Sparta Gepubliceerd op 19-12-2020 | Via fox sports

FC Groningen heeft voor de vierde keer op rij gewonnen in de Eredivisie. Op bezoek bij Sparta werd het 2-3 voor de Trots van het Noorden. Jørgen Strand Larsen was op Het Kasteel de gevierde man met twee treffers na rust.

Beide ploegen verkeerden in topvorm. Sparta won vier van de laatste vijf duels en Groningen zegevierde in de laatste drie Eredivisiewedstrijden. Trainer Danny Buijs kon bij FC Groningen niet beschikken over de geblesseerden Patrick Joosten en Azor Matusiwa, die door de afwezigheid van Arjen Robben bijna het hele seizoen de aanvoerdersband draagt.

Fraaie aanval Sparta
Groningen kwam na een kwartier op voorsprong. Het was uitgerekend verdediger Wessel Dammers, die de vorige twee Eredivisieduels gepasseerd werd, die de score opende. Dammers was attent bij een corner en maakte zijn eerste doelpunt namens FC Groningen. Nog voor rust kwam Sparta op gelijke hoogte. Lennart Thy was het eindstation na een zeer fraaie aanval. Dirk Abels gaf een perfecte voorzet waardoor de Duitser alweer zijn achtste competitiedoelpunt van dit seizoen kon binnen werken.

Strand Larsen schiet met scherp
Na rust schoot Jørgen Strand Larsen een prima voorzet van Mo El Hankouri tegen de touwen, waardoor FC Groningen opnieuw op voorsprong kwam. En de Noorse international, die opvallend ging juichen, was in de 74ste minuut opnieuw trefzeker. De 20-jarige aanvaller beloonde een fraaie counter van Groningen en een mooie pass van Gabriel Gudmundsson: 1-3. Het slotakkoord van Sparta leverde nog wel gevaar. Wouter Burger zette de thuisclub tien minuten nog wel op 2-3, maar verder kwam het niet, mede dankzij een sterk keepende Sergio Padt.


Groningen blijft de nummer vijf van de Eredivisie. De Trots van het Noorden komt met 26 punten wel gelijk met Vitesse, dat morgen nog speelt tegen Feyenoord en bovendien een beter doelsaldo heeft.

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021