Sturing moet stap terug doen bij Vitesse Gepubliceerd op 19-5-2020 | Via fox sports

Edward Sturing gaat volgend seizoen in een andere rol verder bij Vitesse. De oud-speler was dit seizoen interim-hoofdtrainer na het opstappen van de Rus Leonid Slutskiy kort voor de winterstop. Sturing was op dat moment werkzaam in de opleiding van de Arnhemse club, die hem een andere functie wil aanbieden.

"We zijn Edward dankbaar dat hij de afgelopen maanden de verantwoordelijkheid als interim-hoofdtrainer heeft genomen", zegt technisch directeur Johannes Spors.

"We willen daarom dolgraag dat hij aan Vitesse verbonden blijft. Vanaf het begin van het proces hebben we alle opties omtrent het hoofdtrainerschap open gehouden. We hebben gesproken met Edward en met andere kandidaten. Op dit moment zijn we met Edward in gesprek over in welke rol we verder gaan met elkaar." Verwacht wordt dat de in maart begonnen Duitser snel een hoofdtrainer voor komend seizoen zal presenteren.

Sturing zegt de beslissing te respecteren. "Ik wil van waarde zijn voor Vitesse. Dat had gekund in de rol van hoofdtrainer, maar dat kan ook op andere manieren. De komende periode benutten we de tijd om samen tot een plan te komen." (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Eredivisie Shirt Festival: Willem II mooiste shirt aller tijden, nét voor Feyenoord en Ajax Gepubliceerd op 8-5-2020