Tadic krijgt alsnog treffer tegen Heerenveen op zijn naam Published on 24-9-2019 | By fox sports

Dusan Tadic heeft toch nog de openingstreffer van Ajax in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1) op 14 september op zijn naam gekregen.

Op verzoek van de Amsterdamse club heeft de KNVB nog eens naar de situatie gekeken. Daarna viel het besluit om niet Klaas-Jan Huntelaar maar Tadic als doelpuntenmaker aan te wijzen.

Huntelaar mocht in de veertiende minuut van het duel met Heerenveen een vrije trap nemen en zag de bal via de rug van ploeggenoot Tadic in het doel belanden. De Servische aanvoerder van Ajax eiste de treffer meteen op. Hij veranderde de bal ook duidelijk van richting.

De KNVB volgde niettemin in eerste instantie de zienswijze van scheidsrechter Allard Lindhout. Hij had de naam van Huntelaar als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier gezet.

Naderhand verklaarde onder anderen trainer Erik ten Hag van Ajax dat hij vond dat Tadic de treffer verdiende. Op verzoek van Ajax keek de competitieleiding nog een keer naar de betreffende vrije trap van Huntelaar en besliste daarna in het voordeel van Tadic, die nu op vijf treffers staat in de Eredivisie. (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisie speler van de week: Enes Ünal Published on 19-11-2019
Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019