Tadic over Brobbey: "Beter dan bij Ajax kan je het als talent niet hebben" Gepubliceerd op 19-2-2021 | Via ESPN

De 19-jarige spits vertrekt deze zomer echter transfervrij bij Ajax.

Met een grote glimlach wandelde Dusan Tadic na de uitzege van Ajax op Lille (1-2) door de catacomben van Stade Pierre-Mauroy. "Als je op zo'n manier wint bij de koploper van Frankrijk, dan mag je denk ik wel tevreden zijn", zei de aanvoerder. Het winnende doelpunt kwam van Brian Brobbey, wat echter toch een dubbel gevoel zal geven aan de Amsterdammers. 

Brobbey maakte onlangs bekend zijn aflopende contract niet te gaan verlengen en dus wandelt de 19-jarige spits komende zomer gratis de deur uit in Amsterdam. Vanwege de veelbesproken afwezigheid van recordaankoop Sébastien Haller is Brobbey toch broodnodig in de Europa League. Donderdagavond kreeg hij speelminuten van trainer Erik ten Hag en dat vertrouwen betaalde hij dus meteen uit. 

"Ik snap niet waarom hij vertrekt"

"Prachtig", zei Tadic over de treffer van Brobbey. "Maar ik snap niet waarom hij vertrekt."

"Beter dan bij Ajax kan je het als talent niet hebben", vervolgde Tadic. "Nergens in de hele wereld. Kijk naar Frenkie, Donny, Matthijs de Ligt en ook Sergiño Dest. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Neem Ryan Gravenberch nu weer en k ijk hoe Rensch en Timber hier net tegen Lille speelden. Ze zijn nog zo jong maar krijgen een kans en pakken die. Als jonge jongen wil je toch eerst een paar jaar bij Ajax spelen. Daar leer je echt zoveel. En dan kan je altijd nog een keer weg, op een moment dat je er echt klaar voor bent."

Volgende week donderdag vindt de return plaats in Amsterdam. De wedstrijd begint om 18.55 uur en is LIVE te zien op ESPN 2. 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie gaat samenwerking aan met de fantasy voetbalgame Sorare Gepubliceerd op 23-2-2021
Eredivisie
Ajax met speels gemak langs Sparta bij basisrentree Kudus Gepubliceerd op 22-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021
Eredivisie
Feyenoord wint na sterke tweede helft ruim van Willem II Gepubliceerd op 15-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Record voor het grijpen voor Maarten Stekelenburg Gepubliceerd op 12-2-2021