Tagliafico over tegengoal: "Waarschijnlijk gebeurde dit door de bril" Gepubliceerd op 19-2-2021 | Via ESPN

Opmerkelijk genoeg wijtte de Argentijn de terugspeelpass waaruit de 1-0 van Lille viel niet aan zichzelf maar aan zijn bril.

 Nicolás Tagliafico ging gisteren tegen Lille van de schlemiel naar de held bij Ajax. De linksback leidde eerst met een te korte terugspeelbal de 1-0 van de thuisploeg in maar versierde even later een penalty, waarna ook nog met 1-2 werd gewonnen in Frankrijk.

Opmerkelijk genoeg wijtte hij de foute terugspeelpass niet aan zichzelf maar aan iets anders, namelijk zijn bril. "Waarschijnlijk gebeurde me dit door de bril", vertelt de Argentijn. "Ik zag de spits van Lille niet op Maarten (Stekelenburg, red.) afkomen. Het ging allemaal zo snel, ik heb het gewoon niet gezien."

"Het is niet makkeilijk spelen met een bril op, vooral als hij vies wordt en beslaat", gaat de 28-jarige mandekker verder. "Het is veel moeilijker om naar de zijkanten te kijken, ik moet mijn hoofd meer draaien."

Penalty

Na de voorsprong voor Lille leek het een lastig verhaal te worden voor Ajax. De linksback bleef er echter vol voor gaan en won een paar minuten voor het einde een strafschop voor zijn ploeg.

Dusan Tadic benutte het buitenkansje en vlak voor tijd pakten de Amsterdammers zelfs nog de zege dankzij een doelpunt van invaller Brian Brobbey: 1-2.

Ajax - LOSC Lille is volgende week donderdag vanaf 18.55 uur LIVE te zien op ESPN

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie gaat samenwerking aan met de fantasy voetbalgame Sorare Gepubliceerd op 23-2-2021
Eredivisie
Ajax met speels gemak langs Sparta bij basisrentree Kudus Gepubliceerd op 22-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021
Eredivisie
Feyenoord wint na sterke tweede helft ruim van Willem II Gepubliceerd op 15-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Record voor het grijpen voor Maarten Stekelenburg Gepubliceerd op 12-2-2021