Te Wierik staat open voor terugkeer naar Eredivisie: "Nederland 100% een optie" Gepubliceerd op 27-12-2020 | Via fox sports

Mike te Wierik staat open voor een terugkeer op de Nederlandse velden. De 28-jarige verdediger lijkt niet meer voor te komen in de plannen van zijn huidige club Derby County. †œEen aantal clubs heeft zich bij mijn zaakwaarnemer gemeld", aldus Te Wierik in een Skype-gesprek tijdens FOX Sports Vandaag.

Te Wierik maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van FC Groningen naar Derby County. Sinds het ontslag van Phillip Cocu komt hij echter niet meer in de plannen van interim-trainer Wayne Rooney voor. Zo moest hij al een aantal keer meedoen bij de beloftenploeg van The Rams.

“Een week voordat Cocu werd ontslagen speelde ik nog tegen Bournemouth en was iedereen tevreden, maar een week later zit je niet meer bij de selectie. Zo snel kan het gaan hier”, aldus Te Wierik. “Het is de keuze van de trainer en daar heb je mee te dealen, hoe zuur dat ook is. Ze zeggen dat de situatie ook snel weer kan veranderen, maar het blijft vervelend.” 

Te Wierik houdt daarom rekening met een vroegtijdig vertrek bij Derby Country. “Het is nog even afwachten, want eerst moet er in overleg met de club een oplossing worden gevonden.” Of Fortuna Sittard en FC Groningen tot de clubs behoren die interesse hebben getoond? “Zoiets ja, bij Groningen heb ik het goed naar mijn zin gehad. Het kan nog alle kanten op, maar voor mij is Nederland 100% een optie. Ik wil gewoon graag voetballen.”

Te Wierik heeft bij Derby County nog een contract tot de zomer van 2023. In het verleden was Te Wierik al actief bij FC Groningen, tussen 2017 en 2020. Daarvoor kwam hij voor Heracles Almelo uit in de Eredivisie. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021