Teixeira vervangt assistent De Graaf bij ADO Den Haag Gepubliceerd op 13-12-2019 | Via fox sports

Assistent-trainer Edwin de Graaf gaat voorlopig niet meer aan het werk bij ADO Den Haag. De Graaf raakte begin deze week in opspraak vanwege een vechtpartij met Donny Gorter, een van de spelers van ADO.

De oorzaak daarvan ligt in de privésfeer. De 39-jarige De Graaf werd naar huis gestuurd en staat voorlopig op non-actief. De clubleiding voert momenteel gesprekken met de assistent-trainer over diens toekomst.

"In afwachting van de uitkomsten van de gesprekken is er in gezamenlijk overleg besloten dat hij zich tot nader order niet op de club zal melden", aldus technisch manager Jeffrey van As.

De clubleiding heeft Virgilio Teixeira, de trainer van Jong ADO, voorlopig doorgeschoven van de beloften naar de hoofdmacht. Teixeira gaat tot aan de winterstop interim-hoofdtrainer Dirk Heesen assisteren. Heesen was assistent van de onlangs opgestapte Fons Groenendijk.

Het incident met De Graaf leidde er deze week toe dat de technische staf verder werd uitgehold. ADO staat in de Eredivisie op de zeventiende plaats en speelt voor de winterstop nog tegen FC Groningen en Ajax in de competitie. (ANP)

ADO Den Haag - FC Groningen zie je zaterdag om 18.30 uur LIVE op FOX Sports 2

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020