Teleurstellend gelijkspel Feyenoord in Rotterdamse derby Gepubliceerd op 18-10-2020 | Via fox sports

Feyenoord en Sparta hebben in de enige stadsderby van de Eredivisie met 1-1 gelijkgespeeld. Ridgeciano Haps zette Feyenoord vlak voor rust op voorsprong. Na de thee benutte Lennart Thy voor Sparta een penalty.

Feyenoord stond in dezelfde formatie aan de aftrap als in de gewonnen uitwedstrijd bij Willem II, dus met Bryan Linssen in de spits. Nicolai Jorgensen zat weer bij de selectie en viel in de tweede helft in. Sparta begon de derby als hekkensluiter en paste zich aan de tegenstander aan door in een 5-3-2 opstelling aan te treden. Het centrum werd gevormd door het trio Vriends, Beugelsdijk en Heylen. In de voorhoede debuteerde spits Mario Engels.

In de eerste helft mocht Jens Toornstra niet klagen dat zijn overtreding op Abdou Harroui slechts met geel werd bestraft. Op slag van rust tekende Ridgeciano Haps voor de 1-0. Zijn schot met rechts ging bij Beugelsdijk door de benen.

In de tweede helft kreeg Sparta en strafschop, nadat door de VAR werd vastgesteld dat Uros Spajic binnen 'de zestien' een overtreding op Harroui had gemaakt. Lennart Thy tekende voor de gelijkmaker. Een volgende tegenvaller voor Feyenoord was het uitvallen van Leroy Fer, die naar zijn hamstring greep.

Vlak voor het eindsignaal redde Justin Bijlow een punt voor Feyenoord toen Deroy Duarte de 1-2 nog had kunnen maken. Zo blijft Feyenoord nog altijd ongeslagen in de Eredivisie onder trainer Dick Advocaat, maar had het tegen Sparta een beter resultaat willen halen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Stagevacature: social media Eredivisie 2021 Gepubliceerd op 14-10-2020
Eredivisie
41 wijzigingen in Eredivisie door Europees succes Gepubliceerd op 12-10-2020