Ten Hag maakt seizoen af bij Ajax Gepubliceerd op 4-11-2019 | Via fox sports

Ajax-trainer Erik ten Hag zal niet tussentijds vertrekken om coach te worden van Bayern München. Dat liet de oefenmeester weten op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Chelsea.

Ten Hag wordt in verband gebracht met een overstap naar de recordkampioen van Duitsland, door het ontslag van Niko Kovac. De Kroatische trainer werd gisteren aan de kant geschoven door Bayern München, nadat de ploeg zaterdag met 5-1 had verloren op bezoek bij Eintracht Frankfurt. 

Ten Hag heeft warme gevoelens voor de club uit Beieren, waar hij trainer was van het tweede elftal. Maar een tussentijds vertrek is niet aan de orde."Ik voel een sterke band met mijn spelers en met Ajax", zei de oefenmeester. "Ik kan bevestigen dat ik het seizoen afmaak bij Ajax. Bayern is een fantastische club. Ik heb daar met veel plezier gewerkt. Het zit nog steeds in mijn hart, maar ik ben nu trainer van Ajax."

Of Bayern München al contact legde met Ten Hag liet hij in het midden. "Ik heb alle energie nodig voor de wedstrijd tegen Chelsea. Want het is een grote wedstrijd tegen een heel sterke tegenstander", aldus de coach van de Amsterdammers.

FOX Sports-analist Ronald de Boer voorspelde in Dit was het Weekend dat Ajax een overgang van Ten Hag naar zijn voormalige werkgever zou blokkeren. "Ik denk dat Ajax er wel voor gaat liggen", zei De Boer. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020