Ten Hag ziet aanwinsten in actie bij eerste training Ajax Gepubliceerd op 1-8-2020 | Via fox sports

Ajax heeft de eerste training van het nieuwe seizoen erop zitten. Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een goede eerste indruk van Ajax-aanwinst Antony. "Dat is ontegenzeggelijk een goede voetballer", aldus Ten Hag die wel vraagt om tijd en geduld. "Hij is net een week in Amsterdam en moet nog aan alles wennen. Het is een geweldig talent, met een geweldige balvaardigheid en -slimheid."

De Ajax-trainer gaat niet in op transfergeruchten rond onder andere André Onana, Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico. "Ik ga af op de feiten." Onana ontbrak op de training met enkelproblemen. Ook Mohammed Kudus en Dusan Tadic ontbraken maar zij zullen dinsdag allemaal weer aansluiten. Bij Kudus moet er nog papierwerk afgerond worden, Tadic ondergaat extra tests. Daartegenover stond vandaag de rentree van David Neres op het trainingsveld.

Stekelenburg

Mocht Onana vertrekken dan is Maarten Stekelenburg een optie onder de lat. "Dat is anticiperen. Maarten is heel ervaren, heeft de laatste jaren niet zoveel gekeept maar heeft een pak wedstrijden in zijn rugzak op alle niveaus, zeker op het hoogste niveau en zou dat kunnen invullen. Maar we willen altijd beter, we willen concurrentie dus ook in het doel."

Met Tagliafico beschikt Ten Hag naar eigen zeggen over een uitstekende linksback. "Maar dat is de enige positie die niet dubbel bezet is. We zullen de komende tijd gaan kijken of we dat intern kunnen invullen. We hebben daar een aantal spelers die er kunnen spelen. Die zullen we in de voorbereiding testen."

Buitenspel?

Op de training ontstond een fikse discussie over een vermeende buitenspelgoal. Assistent-trainer Winston Bogarde had het niet gezien en gaf de aanvallende partij het voordeel van de twijfel: doelpunt. Toen de discussie bleef doorgaan, greep Ten Hag in."Mijn team moet weerbaar zijn, ook bij discutabele beslissingen van een scheidsrechter. Accepteren en verdergaan."

Promes

Quincy Promes is dolblij dat het weer gaat beginnen. In gesprek met Ajax TV bespreekt hij zijn unieke connectie met Hakim Ziyech. Ook is Promes onder de indruk van de nieuwe Ajacied Antony. (FOX Sports)


 

 

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020